Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Na kačacie prsia:
3ks Kačacích pŕs
5g Celého koriandru
5g Celého feniklu
5g Celého korenia štyroch farieb
4ks Strúčikov cesnaku
30g Masla
Čerstvý tymián
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme
Stranu s tukom narežeme aby sa nám masť jednoduchšie vytopila
Korenie spolu zmiešame a mierne rozdrvíme
Prsia namarinujeme v zmesi korenia, pridáme tymián a cesnak
Pred opekaním prsia z oboch strán dôkladne osolíme
Prsia preložíme na studenú panvicu tukom dole
Postupne pridávame teplo
Pred podávaním prsia otočíme, pridáme maslo, cesnak a tymián
Na mrkvové pyré:
500g Mrkvy
30g Masla
15g Hnedého cukru
Voda
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Mrkvu umyjeme, osušíme, ošúpeme a skrojíme konce
Mrkvu nakrájame na menšie kúsky
V hrnci rozpustíme maslo na ktorom speníme nakrájanú mrkvu
Pridáme hnedý cukor, čierne korenie a soľ
Všetko zalejeme vodou a varíme do mäkka
Následne rozmixujeme na hladké pyré
Na pyré z červenej kapusty:
500g Červenej kapusty
1ks Červenej cibule
1ks Jablko odrody Granny Smith
4ks Strúčiky cesnaku
1ks Celá škorica
1ks Celý badián
3ks Celé klinčeky
5g Celý fenikel
Čučoriedkový ocot
Repkový olej
Hnedý cukor
Voda
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Červenú kapustu umyjeme, osušíme a nasekáme na tenké plátky
Červenú cibuľu ošúpeme a nasekáme na menšie kúsky
Cesnak ošúpeme a nasekáme na menšie kúsky
Jablko umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky
Na rozohriatom repkovom oleji speníme cibuľu, cesnak a jablko
Pridáme nasekanú kapustu a všetko spolu zarestujeme
Všetko zalejeme vodou, pridáme koreniny a varíme do mäkka
Následne rozmixujeme na hladké pyré
Na čiernu šošovicu:
250g Čiernej šošovice
1ks Šalotky
2ks Strúčiky cesnaku
3ks Bobkový list
Zeleninový vývar
Repkový olej
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Šalotku a strúčiky cesnaku ošúpeme a nasekáme nadrobno
Na rozohriatom, repkovom oleji speníme šalotku a cesnak
Pridáme čiernu šošovicu a krátko zarestujeme
Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme bobkový list
Osolíme, okoreníme a varíme cca. 20-30 minút
Hotové hlavné jedlo servírujeme s blanšírovaným kelom a kačacou demi-glace omáčkou.