Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
-1 cibuľa
-2 strúčiky cesnaku
-2 lyžice masla
-500 g zemiakov
-himalájska soľ v mlynčeku
-čierne korenie v mlynčeku
-1 l zeleninového vývaru
-200 ml smotany na varenie
-bochníky na servírovanie
Postup:
Z koreňovej zeleniny klasickej na vývar a cesnaku pripravíme 1 liter zeleninového vývaru. Popri varení vo vedľajšom hrnci opražíme cibuľu na oleji s predvarenými zemiakmi a následne pridáme zeleninový vývar. Na miernom ohni vymixujeme, pridáme 200 ml smotany na varenie počas miešania. Polievku miešame na miernom ohni pri prevretí 1 - 2 minúty a dochutíme soľou a čiernym koreným. Servírujeme vo vydlabaných bochníkoch s jarnou cibuľkou alebo pažítkou. Vrch bochníku môžeme opiecť do chrumkava.