Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
-1 kg čerstvého špenátu
-5 strúčikov cesnaku
-olivový olej
-citrón/limetka
-chili soľ
-čierne korenie mlynček
-chladené nelúpané krevety
-2 lyžice masla
Postup:
Na olivovom oleji orestujeme na kolieska n krájaný cesnak na tenké plátky. Plátky nenakrájame ani príliš tenké ani hrubé aby sa nerozvarili. Osmahneme ho asi dve minúty a následne pridáme umytý špenát na miernom ohni. Špenát necháme mierne zvädnúť, následne dosolíme okoreníme prípadne pokvapkáme šťavou z citróna a na zjemnenie môžeme pridať za lyžicu masla. Špenát sa snažíme nerozvariť. Výhodou sú chladené nelúpane krevety, ktoré si v takomto stave zanechajú väčšinu pôvodnej vône a chuti. Z krevety odstránime hlavu, následne odstraňujeme rukami škrupiny ktoré sa ľahko odstraňujú až ku chvostu ktorý zanecháme. Na záver odstraňujeme krevete črievko ktoré má kreveta z vrchnej časti. Tú jemne nakrojíme a črievko povyťahujeme inak by sme mohli počas jedla pochrumkávať aj piesok. Vyhadzujeme len črievko, pretože hlavičky a škrupky použijeme pri predvarení kreviet aby sme sa zbavili neželaných baktérií. Krevetu iba predvaríme vo vriacej vode 5-8 minút Medzitým si pripravíme gril na strednom stupni kam následne krevetu presunieme, pokropíme ju olivovým olejom a osolíme chili soľou pripadne pokropíme limetkou. S grilovaním to nepreháňame len aby kreveta chytila z vonku šmrnc. Krevety servírujeme na špenáte alebo stranouprípadne s mesiačikom citróna/limety. Prípadne aj opečenou brusketkou.