recept_dezert

Dezert: Ovocný klobúk

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

- 300g datli

- 600g mandli

- Kokosovy olej

- Med

- 3 kusy banánov

- 300g čučoriedok

- 200g malin

- Agar

 Postup:

Odkôstkované sušené datle, alebo hrozienka namočíme aspoň na hodinu do teplej vody. V mixéri so sekacím nožom zmixujeme orechy, kokos, scedené datle a med. Skúste hmotu ochutnať, med možno ani nebude treba pridať. Hmotu rovnomerne rozložíme vo forme s odnímateľným dnom najlepšie o priemere 20cm, moja bola širšia, a pritlačíme hmotu ku forme, tak aby nám vznikli vyvýšené okraje. Dáme do chladničky. Plnku si pripravime rozmixovanim banánov , medu, kokosového oleja a kešu orechov, ktoré sme so vopred namočili na pár hodin do vody. Na korpus poukladáme nakrájané banány a zalejeme hmotou. Na korpus rozložíme na hrubo nakrájané banány. Na tie rovnomerne rozdelíme kokosovú hmotu, ktorú tiež pritlačíme. Na vrch poukladáme ovocie a zalejeme agarom. Celú tortu vložime stuhnút do chladničky.

Tagy: Dezert