Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny
čerstvý losos cca 500 g
400g sushi ryža
uhorky
mrkva
žerucha
fazuľky edamame
sushi riasy – chipsové
čierny sezam
Omáčka na lososa:
4 PL majonézy (vegan)
½ PL sriracha omáčka
1 PL sójovej omáčky (bez lepku)
½ PL sezamový olej
1 PL rybia omáčka
1 ČL citrónovej šťavy
¼ ČL čierne korenie
Ryžový sushi ocot:
200 ml ryžový ocot
75 g cukor
37 g soľ
Postup:
Sushi ryžu uvaríme podľa návodu na obale a polejeme ju ryžovým octom podľa chuti. Zeleninu si ošúpeme, nastrúhame mrkvu, nakrájame uhorky. Zmiešame všetky suroviny na omáčku a obalíme v nej lososa. Do misky si vrstvíme vedľa seba ryžu, uhorku, mrkvu, edamame, nastrihané riasy, žeruchu a do stredu dáme lososa „vykúpaného“ v pripravenej omáčke. Posypeme čiernym sezamom a podávame. Konzumujeme paličkami alebo vidličkou.