recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Oranžový utorok

Vyskúšajte si pripraviť túto pochuťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Kuracie prsia 1,5kg

Prosciutto 50g

Niva 50g

Camembert 50g

Gril korenie na dochutenie mäsa

Soľ

Batáty 2kg

Korenie

Smotana na varenie bezlaktózová 200ml

Maslo cca 20g

Šalát listový

Brusnicový džem podľa preferencie na tanier jedna lyžica

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, odblaníme, po dĺžke narežeme a vytvoríme z nich kapsu, ktorú budeme plniť. Mäso nasolíme a nakoreníme grilovacím korením. Mäso plníme plátkom prosciutta, plátkom nivy a camembertu. Špáratkom uzavrieme, aby nám nevytekal syr. Na panvici s olejom mäso na vyššej teplote zatiahneme a po zatiahnutí dáme na plech a do trúby dopiecť na 20 min, podlejeme trochou vody a zakryjeme alobalom. Posledných 5 minút mäso odokryjeme.

Batáty ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka. Batáty po uvarení scedíme, pridáme trochu masla a ponorným mixérom do hladka mixujeme. Zjemníme smotanou a na konci ešte dosolíme a dokoreníme. (podľa chuti)

Podávame aj s brusnicovým džemom a listovým šalátom.

Tagy: Jedlo