Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Kuracie prsia 1,5kg
Prosciutto 50g
Niva 50g
Camembert 50g
Gril korenie na dochutenie mäsa
Soľ
Batáty 2kg
Korenie
Smotana na varenie bezlaktózová 200ml
Maslo cca 20g
Šalát listový
Brusnicový džem podľa preferencie na tanier jedna lyžica
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme, po dĺžke narežeme a vytvoríme z nich kapsu, ktorú budeme plniť. Mäso nasolíme a nakoreníme grilovacím korením. Mäso plníme plátkom prosciutta, plátkom nivy a camembertu. Špáratkom uzavrieme, aby nám nevytekal syr. Na panvici s olejom mäso na vyššej teplote zatiahneme a po zatiahnutí dáme na plech a do trúby dopiecť na 20 min, podlejeme trochou vody a zakryjeme alobalom. Posledných 5 minút mäso odokryjeme.
Batáty ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka. Batáty po uvarení scedíme, pridáme trochu masla a ponorným mixérom do hladka mixujeme. Zjemníme smotanou a na konci ešte dosolíme a dokoreníme. (podľa chuti)
Podávame aj s brusnicovým džemom a listovým šalátom.