Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Karamelové sušienky 2bal – 2x 250g (použilo sa pár aj na zdobenie)
Karamelové nátierky 2x (poleva celé balenie 340g/ plnka cca 150g)
Mascarpone 500g
Tvaroh 250g
4 x vajce
Maslo 150g
Kokosový cukor – podľa seba dosladiť ak je málo
Flavdrops karamelové – 1-2 kvapky
Postup:
Sušienky rozdrvíme v mixéry na omrvinky. Roztopené maslo prilejeme do misky so sušienkami a spojíme do jednej hmoty.
Krém na cheesecake pripravíme zmiešaním mascarpone, tvarohu, vajíčok a cukru a pol pohára nátierky. Vymiešame do hladka. Pridáme flavdrops podľa chuti 1-2 kvapky.
Na spodok tortovej formy (28cm) dáme papier na pečenie, vysypeme tam sušienkovú zmes, ktorú utlačíme do formy. Na sušienky vylejeme krém, zakryjeme alobalom a dáme do piecť do trúby na 160 stupňov asi 30 minút. Na spodok rúry dáme plech s vodou, aby nám cheesecake nepopraskal.
Po upečení necháme koláč vychladnúť. Keď je vychladnutý, dáme do mikrovlnky roztopiť karamelovú nátierku a celý pohár vylejeme na koláč. Dozdobíme po okrajoch rozdrvenými sušienkami.
Banánový muffin pre Ivet:
1/3 šálky bezlepkovej múky
½ lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžica cukor
Štipka soli
1 lyžička oleja
1/5 lyžičky vanilkový extrakt
Pol banánu, alebo jeden celý menší
Čokoláda, orechy, brusnice sušené podľa potreby