recept_polievka

Polievka: Z domáceho zajaca

Vývar zo zajaca.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

1 ks domáci zajac

1 ks stredne veľký zeler

3 ks väčšia mrkva 3 ks Väčší petržlen

1 ks väčšia cibuľa

1 ks menší pór

5 strúčkov cesnaku

1 ks paradajka

1 ks paprika

Zelená vňať, petržleň, zeler, ligurček, koreniny podľa chuti, čierne korenie, nové korenie, soľ, podravka, kto má rád pikantnejšiu tak si pridá malú feferónku

Postup:

Očisteného a umytého zajaca vložím do hrnca, zalejem vodou a privediem do varu. Ešte pred zovretím sa mi vytvorí pena (vyzrážané bielkoviny) ktorú odstránim, pridám ostatné ingrediencie a na nízkom stupni (plameni) varím cca 2 hodiny, aby bolo mäsko a zelenina mäkké.

Po uvarení polievku precedím, zeleninu pokrájam na menšie kúsky, mäsko oberiem od kostí, tiež pokrájam na menšie kúsky a vložím do vývaru, paradajku a cesnak z polievky prepasírujem do vývaru, opäť privediem do varu. Nakoniec polievku dochutím soľou, podravkou, pridám čerstvo nasekanú petržlenovú a ligurčekovú vňaťku.

Ryžové rezance (polotovar) uvarím vo vode do ktorej som dala trocha oleja a soli. Po scedení rezancov ich pridám do polievky a môžem jesť. Dobrú chuť.

Tagy: Polievka