Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 ks domáci zajac
1 ks stredne veľký zeler
3 ks väčšia mrkva 3 ks Väčší petržlen
1 ks väčšia cibuľa
1 ks menší pór
5 strúčkov cesnaku
1 ks paradajka
1 ks paprika
Zelená vňať, petržleň, zeler, ligurček, koreniny podľa chuti, čierne korenie, nové korenie, soľ, podravka, kto má rád pikantnejšiu tak si pridá malú feferónku
Postup:
Očisteného a umytého zajaca vložím do hrnca, zalejem vodou a privediem do varu. Ešte pred zovretím sa mi vytvorí pena (vyzrážané bielkoviny) ktorú odstránim, pridám ostatné ingrediencie a na nízkom stupni (plameni) varím cca 2 hodiny, aby bolo mäsko a zelenina mäkké.
Po uvarení polievku precedím, zeleninu pokrájam na menšie kúsky, mäsko oberiem od kostí, tiež pokrájam na menšie kúsky a vložím do vývaru, paradajku a cesnak z polievky prepasírujem do vývaru, opäť privediem do varu. Nakoniec polievku dochutím soľou, podravkou, pridám čerstvo nasekanú petržlenovú a ligurčekovú vňaťku.
Ryžové rezance (polotovar) uvarím vo vode do ktorej som dala trocha oleja a soli. Po scedení rezancov ich pridám do polievky a môžem jesť. Dobrú chuť.