recept_dezert

Dezert: Makovo višňová štrúdľa

Makovo višňová štrúdľa z lístkového cesta

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

1 bal. lístkové cesto - polotovar 200 g

Pomletý mak 200 g

Kryštálový cukor

2 poháre zaváraných višní vykôstkovaných

Trocha Maslo

1 vajíčko na potretie

Postup:

Cesto si rozvaľkám, potriem rozpusteným maslom, posypem makom do ktorého som zamiešala kryštálový cukor, polejem trocha šťavou z višní, rozložím vykôstkované višne. Okraje nechám voľnejšie aby mi mak a višne nevypadli pri zabaľovaní. Stočenú štrúdľu preložím na vymastený plech, potriem rozšľahaným vajíčkom a pečiem pri 160 0C cca 20 minút. Štrúdľu krájam ešte teplú, posypem práškovým cukrom do ktorého som primiešala vanilínový cukor.

Dobrú chuť!

Tagy: Dezert