recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Tavu

Teľacie na tavu so šópskym šalátom a zemiakmi na masle

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

Horčica 3 PL

Červená paprika 1 PL

Gulášve korenie 1 PL

Olivový olej 2 PL

Vegeta 1 PL

Soľ 1 ČL

Cesnak 3 struky

Teľacie rebrá 700 g

Cherry rajčiny balenie

Cibuľa 3 ks

Baby zemiaky 400 g

Maslo 100 g

Pažítka/ iné bylinky

Paradajky 5 ks

Paprika zelená 2 ks

Šalátová uhorka 1 ks

Balkánsky Syr 1 ks

Mäso:

Teľacie rebrá si dáme do pácu a pridáme všetky koreniny, Olej, cesnak a horčicu, odložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky. Pridáme znovu trochu oleja a vody vložíme do zapekacej misy a nakrájame na veľké kusy cibuľu. Hodíme cherry rajčiny a pečieme na 180 stupňoch Celzia asi 1,5 hodiny.

Zemiaky:

Uvaríme si zemiaky vylejeme vodu a pridáme ľubovoľne bylinky s roztopením maslom.

Šópsky šalát:

Nakrájame na drobno paradajky cibuľu uhorku a papriky zalejeme olejom a poriadne premiešame, pridáme soľ, nastrúhaný strúčik cesnaku  a balkánsky syr. Všetko ešte raz premiešame a na vrch nastrúhame znovu syr. 

Tagy: Jedlo