recept_dezert

Dezert: Čokoládový koláčik

Čokoládový koláč s lekvárom.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Cesto:

5 vajec

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček granka

1 hrnček oleja

1 prášok do pečiva

ostatné na potretie a poliatie:

1/2 hrnčeka kávy neska

lekvár

200 g čokolády na varenie

1 šľahačkovú smotanu

Postup:

Cesto si spravíme vymiešaním všetkého dokopy, v množstve aké je uvedené v prísadách- vajcia, polohrubá múka, kryštálový cukor, granko, olej, prášok do pečiva a dáme upiecť podľa typu rúry(cca na 180 stupňov Celzia u mojej rúry) na veľký klasický plech Upečené cesto polejeme 1/2 hrnčekom uvarenej instantnej kávy. Potom potrieme lekvárom. Do roztopenej čokolády na varenie pridáme šlahačkovú smotanu a trochu povaríme. Na konci polejeme popolievaný kávou a potretý lekvárom koláč touto čokoládou a dáme vychladnúť.

Tagy: Dezert