recept_dezert

Dezert: Na ježkovom chrbte

Jablková torta s mascarpone krémom.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Čokoládový korpus:

4 vajcia

4 PL mletý cukor

4 PL vody

1,5 kávovej lyžičky kakaa

4 PL hladkej múky

Postup:

Žĺtka vyšľaháme s mletým cukrom. Postupne pridáme hladkú múku, vodu a kakao a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme pri 180 C cca 20 min. Použijeme formu s priemerom 24 cm.

Jablková hmota:

800g ošúpaných jabĺk

50 g cukru

1x škoricový cukor

2x puding zlatý klas

Postup:

Jablká nakrájame na kocky, dáme do hrnca a pridáme škoricový cukor + 100 ml. vody. Podľa chuti si pridáme cukor. Jablká varíme v uzatvorenom hrnci kým sa nedajú popučiť vidličkou. Pridáme potom zlaté klasy rozmiešané v 200 ml vody. Postupne prilievame a miešame, kým nám jablková hmota nezhustne. Odstavíme od ohňa a dáme vychladnúť.

Po vychladnutí korpus stiahneme z papiera a vložíme opäť do tortovej formy. Keď aj jablková hmota vychladne navrstvíme ju na korpus a dáme do chladničky.

Mascarpone krém:

Vyšľaháme 250 g mascarpone krému, 33% šľahačkovú smotanu, 2 PL mletého cukru a 6 PL  vaječného likéru.

 Na záver krém navrstvíme na jablkovú hmotu posypeme mletou škoricou a dáme opäť do chladničky stuhnúť minimálne na pol dňa.

Tagy: Dezert