Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 ks cibuľa
2 ks pór
1 ks petržlen
1 ks zemiak
Malé balenie zelených fazuľových strukov
Drvená rasca
Citrónová šťava
Bobkový list
Soľ
Kurkuma
Ocot
Postup:
Do kanvice dáme zovrieť 1 liter vody. Cibuľku aj pór nakrájame nadrobno. Petržlen nastrúhame najemno. Na panvice zohrejeme rozohrejeme olivový olej alebo bravčovú masť. Pridáme cibuľku a na strednom ohni minútku osmažíme. Pridáme pór, zamiešame a necháme minútku prepojiť chute. Vhodíme nastrúhaný petržlen, prelisujeme cesnak, pridáme rascu, bobkový list, kurkumu, zamiešame, zalejeme vriacou vodou a necháme variť 5 minút.
Medzitým si zemiak aj struky nakrájame na menšie kúsky. Bobkový list vyberieme a variacu sa zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Struky aj zemiak vhodíme do variacej sa zelenine, dolejeme ešte vodou do 1 litra a necháme 5 minút spojiť chute. Dochutíme soľou, citrónom a prípadne aj čerstvými bylinkami.