Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie
5 kúskov kačacie prsia s kožou bez kosti
4ks batáty
Soľ, čierne korenie
100 ml smotana na šľahanie
citrónová šťava
Postup
Prsia si umyjeme, očistíme kožu, narežeme do mriežkovita, osolíme, okoreníme a medzi tým si očistíme batáty a nakrájame ich na menšie kúsky. Dáme ich do hrnca s osolenou vodou a varíme cca 15 - 20minut. Prsia dáme na rozpálenú panvicu a sprudka opečieme cca 7 minút z každej strany. Najprv pečieme na strane, kde je koža, aby sa nám pustil tuk prípadne môžeme dať malú kocku masla. Potom opečené prsia ešte vložíme do predhriatej rúry na 200`C na cca 8 až 10 minút. Batáty si scedíme a vložíme rozmixujeme na kašu. Pri mixovaní postupne dáme sladkú smotanu na šľahanie, dosolíme a okoreníme. Na záver pridáme trochu citrónovej šťavy.