recept_dezert

Dezert: Špaldové palacinky

Palacinky zo špaldovej múky bez laktózy.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

 Ingrediencie:

10 PL špaldová múka hladká

2 PL kakao

1 ks vanilkový cukor

500 ml mlieko bez laktózy

2 ks vajcia

Štipka soli

Plnka:

1 balenie mascarpone bez laktózy

3 ks vanilkový cukor

10 ks jahody

1 balenie jahodový sorbet

Postup:

Do misky si pripravíme cesto zmiešaním múky, kakaa, vajíčok vanilkového cukru a mlieka a necháme chvíľu odstáť. Zohrejeme si panvicu a pierkom potrieme olejom a osmažíme z oboch strán cca 2 min. Hotové palacinky potrieme zarobeným mascarpone s vanilkovým cukrom, zrolujeme a podávame s jahodami a jahodovým sorbetom.

 

Tagy: Dezert