recept_hlavne-jedlo

Predjedlo: Darované od kamaráta, ale bežne šup pre to do hája

Pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

15 ks väčšie šampiňóny

1 pór

100 g bravčová šunka

50 g maslo

podľa chuti    

soľ podľa chuti          

mleté čierne korenie

strúhaný syr

5 strúčikov cesnaku   

90 ml olivový olej

1 ks tavený syr

Postup:

Šampiňóny očistíme, vylúpneme nožičky a opatrne vydlabeme vnútro tak, aby sme nepoškodili spodnú časť. Nožičky aj vnútro pokrájame na malé kúsky. Rovnako na drobno pokrájame pór a šunku. Syr nastrúhame alebo použijeme strúhaný. Olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom.

Pór a šampiňóny orestujeme na masle do zmäknutia, pridáme šunku a nakoniec syr. Ochutíme soľou a korením. Olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a touto zmesou potrieme vydlabané hlavičky šampiňónov najskôr zvnútra a nakoniec po naplnení aj zvonku.

Takto pripravené klobúčiky naplníme zmesou, potrieme cesnakovo-olejovou zmesou aj zvonku klobúčiky. Uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, posypeme strúhaným syrom a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme cca 25 - 30 minút. Podávame s hriankami.

Tagy: Predjedlo