Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
15 ks väčšie šampiňóny
1 pór
100 g bravčová šunka
50 g maslo
podľa chuti
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
strúhaný syr
5 strúčikov cesnaku
90 ml olivový olej
1 ks tavený syr
Postup:
Šampiňóny očistíme, vylúpneme nožičky a opatrne vydlabeme vnútro tak, aby sme nepoškodili spodnú časť. Nožičky aj vnútro pokrájame na malé kúsky. Rovnako na drobno pokrájame pór a šunku. Syr nastrúhame alebo použijeme strúhaný. Olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom.
Pór a šampiňóny orestujeme na masle do zmäknutia, pridáme šunku a nakoniec syr. Ochutíme soľou a korením. Olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a touto zmesou potrieme vydlabané hlavičky šampiňónov najskôr zvnútra a nakoniec po naplnení aj zvonku.
Takto pripravené klobúčiky naplníme zmesou, potrieme cesnakovo-olejovou zmesou aj zvonku klobúčiky. Uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, posypeme strúhaným syrom a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme cca 25 - 30 minút. Podávame s hriankami.