recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Ulecela z dvora

Kačacie stehná s viedenskou knedľou a kapustou.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Viedenská knedľa:

Ingrediencie

10 ks rožky 2-dňové

2 dcl mlieko vlažné

2 dcl olej

4 ks vajcia surové

2 dcl múka hrubá      

soľ      

vňať petržlenová

Postup:

Staršie rožky si nakrájame na malé kúsky. Do mysy si nalejeme 2 dcl oleja, 2 dcl mlieka, 2 dcl hrubej múky. Pridáme 4 vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a premiešame. Do zmesi prisypeme pokrájané rožky a premiešame. Zmes odoberieme a vložíme do mikroténového vrecka, vytvarujeme menšie knedle a uzavrieme z oboch strán. Knedle necháme 30 minút odležať a potom ich vložíme do vriacej vody. Po chvíli urobíme zopár dierok. Knedľu po 15 minútach varenia obrátime a varíme ďalších 15 minút. Hotovú potrieme olejom.

Kačacie prsia:

Ingrediencie:

1 kg kačacie stehná

Olej

Soľ

Postup:

Kačacie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme a vložíme na pekáč. Pridáme na vrch maslo a podlejeme vodou. Dáme do vyhriatej rúry piecť na tri hodiny pri teplote 180 stupňov.

Dusená kapusta

Ingrediencie:

1 veľká cibuľa

1 biela kapusta

1 balenie trojfarebnej kapie

1 balenie sucho hríbov

4 pl cukru

3 pl ocot

Soľ

Čierne korenie

Teľací vývar

Postup:

Opražíme cibuľu a pridáme k nakrájanú kapustu, osolíme okoreníme a keď je zmäknutá, pridáme kapiu. Po zmäknutí kapie pridáme hríby a vývar a dusíme. Keď všetko zmäkne, pridáme ocot s rozpusteným cukrom.

Tagy: Jedlo