Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Viedenská knedľa:
Ingrediencie
10 ks rožky 2-dňové
2 dcl mlieko vlažné
2 dcl olej
4 ks vajcia surové
2 dcl múka hrubá
soľ
vňať petržlenová
Postup:
Staršie rožky si nakrájame na malé kúsky. Do mysy si nalejeme 2 dcl oleja, 2 dcl mlieka, 2 dcl hrubej múky. Pridáme 4 vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a premiešame. Do zmesi prisypeme pokrájané rožky a premiešame. Zmes odoberieme a vložíme do mikroténového vrecka, vytvarujeme menšie knedle a uzavrieme z oboch strán. Knedle necháme 30 minút odležať a potom ich vložíme do vriacej vody. Po chvíli urobíme zopár dierok. Knedľu po 15 minútach varenia obrátime a varíme ďalších 15 minút. Hotovú potrieme olejom.
Kačacie prsia:
Ingrediencie:
1 kg kačacie stehná
Olej
Soľ
Postup:
Kačacie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme a vložíme na pekáč. Pridáme na vrch maslo a podlejeme vodou. Dáme do vyhriatej rúry piecť na tri hodiny pri teplote 180 stupňov.
Dusená kapusta
Ingrediencie:
1 veľká cibuľa
1 biela kapusta
1 balenie trojfarebnej kapie
1 balenie sucho hríbov
4 pl cukru
3 pl ocot
Soľ
Čierne korenie
Teľací vývar
Postup:
Opražíme cibuľu a pridáme k nakrájanú kapustu, osolíme okoreníme a keď je zmäknutá, pridáme kapiu. Po zmäknutí kapie pridáme hríby a vývar a dusíme. Keď všetko zmäkne, pridáme ocot s rozpusteným cukrom.