recept_dezert

Dezert: Losejkovo čokoládové kráľovstvo

Sacherova torta.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

6 ks vajcia

21 dkg maslo

21 dkg práškový cukor

21 dkg čokoláda na varenie

16,5 dkg múka hladká

2 ks vanilkový cukor

1/2 balíčka prášok do pečiva

10 dkg čokoláda na varenie

5 dkg maslo

Postup:

Maslo, cukor, žĺtky vymiešame, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame a na záver pridáme preosiatu múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Do formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1 hodinu pri 180 stupňoch .Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre. Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať. Vrch torty potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme z 10 dkg čokolády a 5 dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Tagy: Dezert