recept_dezert

Dezert: 155

Čokoládový koláč s vanilkovou zmrzlinou.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

čokoláda na varenie 200g, maslo 100g, vajíčka 3ks, hnedý cukor 100g, hladká múka 100g, vanilkový extrakt 10ml, kakaový prášok 50g, maliny 250g, biely cukor 40g, citrónová šťava 20ml, voda 2dcl, čučoriedky, mäta, vanilková zmrzlina 

Postup:

Na pare roztopíme čokoládu a maslo a zmes necháme vychladiť. Do misky nasypeme hnedý cukor a po jednom primiešavame vajíčka. Zmes vajíčok a cukru dôkladne premiešame a pridáme vychladenú zmes čokolády s maslom. Pridáme vanilkový extrakt, múku a kakaový prášok. Cesto dôkladne premiešame aby vznikla hustá tekutá zmes. Pripravíme si nádobu na pečenie ktorú potrieme maslom, vložíme papier na pečenie a opäť potrieme maslom. Do nádoby vylejeme cesto a vložíme do rozohriatej trúby na 200 stupňov. Koláč pečieme 30 minút. Po dopečení necháme odpočinúť aspoň 1 hodinu. Do malého hrnca vložíme 200g malín, pridáme 2dcl vody, citrónovú šťavu a biely cukor. Varíme na miernom ohni až kým maliny úplne nezmäknú. Celú zmes prepasírujeme cez sitko aby sme v omáčke nemali zrniečka. Koláč nakrájame a jednotlivé kúsky polejeme malinovou omáčkou. Na vrch dáme vanilkovú zmrzlinu, ozdobíme mätou, malinami a čučoriedkami.

Tagy: Dezert