recept_dezert

Dezert: Kávová baletka

Dezert z kávy a mascarpone.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

3 bielka

štipka soli

150g kryštál. cukor

1čl kukuričný škrob

1čl ocot

pistáciové orechy /neslané/

slaný karamel 

Krém:

120g mascarpone

1 smotana na šľahanie

2čl cukru /praš./

2čl instantnej.kávy

Postup:

Bielky šľaháme so štipkou soli, kým sa nám nevytvorí pevný sneh. Potom pridávame cukor, ocot a škrob. šľaháme dokiaľ sa nám nevytvorí pevný sneh / kým sa cukor nerozpustí/.Na plech vystlaný papierom na pečenie tvoríme tortičky o priemere cca 7cm.Pečieme  60-70 min na 110°stupňov.                   

Krém: 

Do mascarpone zašľaháme instantnú kávu a cukor. Šľahačku vyšľaháme zvlášť a potom zľahka spojíme. Naplníme tortičky, ktoré ozdobíme nasekanými pistáciami a slaným karamelom.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku