Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Curry:
2 lyžice rastlinného oleja
1 veľká cibuľa (alebo 2 malé) - očistená a nadrobno nakrájaná
2 strúčiky cesnaku - mleté
2 lyžičky mletého zázvoru
2 polievkové lyžice kari
1 polievková lyžica mletého koriandra
½ lyžice mletého kmínu
1 ČL papriky
½ lyžičky mletej škorice
½ lyžičky soli
½ lyžičky čierneho korenia
2 stredne veľké sladké zemiaky - (celkom asi 450 g) olúpané a nakrájané na 2 cm kúsky
1 plechovka (14oz / 400g) cíceru, scedený
1 alebo 2 plechovky (2 x 14 oz / 400 g) nakrájaných paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku / pasty
1 plechovka (14 oz / 400 g) plnotučného kokosového mlieka
60 g baby špenátu
Prílohy:
varená ryža
čerstvý koriander
plátky červenej cibule
Xhili vločky
banány
kokos
Postup:
Na panvici rozpáľte olej na stredne vysokej teplote. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania povarte 5 minút, aby zmäkla. Pridajte cesnak, zázvor, kari korenie, mletý koriander, kmín, papriku, škoricu, soľ a korenie. Miešajte a povarte ďalšiu minútu. Pridajte sladký zemiak, cícer, konzervované paradajky, paradajkový pretlak a kokosové mlieko. Priveďte k bodu varu, potom duste domäkka a za občasného miešania 20 minút, kým sladký zemiak nezmäkne. Pridajte kokosové mlieko. Primiešajte špenát (mal by rýchlo vädnúť), potom vypnite oheň. Podávame s varenou ryžou a čerstvým koriandrom.