recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Shosholoza

Sladké zemiaky s curry.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

Curry:

2 lyžice rastlinného oleja

1 veľká cibuľa (alebo 2 malé) - očistená a nadrobno nakrájaná

2 strúčiky cesnaku - mleté

2 lyžičky mletého zázvoru

2 polievkové lyžice kari

1 polievková lyžica mletého koriandra

½ lyžice mletého kmínu

1 ČL papriky

½ lyžičky mletej škorice

½ lyžičky soli

½ lyžičky čierneho korenia

2 stredne veľké sladké zemiaky - (celkom asi 450 g) olúpané a nakrájané na 2 cm kúsky

1 plechovka (14oz / 400g) cíceru, scedený

1 alebo 2 plechovky (2 x 14 oz / 400 g) nakrájaných paradajok

2 lyžice paradajkového pretlaku / pasty

1 plechovka (14 oz / 400 g) plnotučného kokosového mlieka

60 g baby špenátu

Prílohy: 

varená ryža

čerstvý koriander

plátky červenej cibule

Xhili vločky

banány

kokos

Postup: 

Na panvici rozpáľte olej na stredne vysokej teplote. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania povarte 5 minút, aby zmäkla. Pridajte cesnak, zázvor, kari korenie, mletý koriander, kmín, papriku, škoricu, soľ a korenie. Miešajte a povarte ďalšiu minútu. Pridajte sladký zemiak, cícer, konzervované paradajky, paradajkový pretlak a kokosové mlieko. Priveďte k bodu varu, potom duste domäkka a za občasného miešania 20 minút, kým sladký zemiak nezmäkne.  Pridajte kokosové mlieko. Primiešajte špenát (mal by rýchlo vädnúť), potom vypnite oheň. Podávame s varenou ryžou a čerstvým koriandrom.

Tagy: Jedlo