Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Baklažán na mede:
Baklažány nakrájame na kolieska/ prípadne hranolky, a namočíme do osolenej vody aspoň na 15 minút. Premyjeme, čo vytiahne trpkosť, osušíme a obalíme v múke. Ak máte chuť na zdravšiu verziu, môžete ich upiecť v rúre na 200 stupňov cca 15 min, alebo ak sa chcete odviazať tak vyprážame v olivovom oleji. Ako Španieli všetko. Na záver pokvapkáme medom.
Tip: ak sú baklažány extra trpké, pomôže im pred úpravou kúpeľ v mlieku a soli.
Krevety al pil-pil
Na olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme krevety a ostatné korenie a veľmi krátko opekáme kým krevety nezmenia farbu – častý znak, že sú hotové (cca 5 min). Podávame horúce, s pečivom, aby ste mali s čím omáčku vytierať z taniera.
Pan con tomate:
Pečivo zľahka opečieme na sucho do chrumkava. Paradajku nastrúhame na hrubo. Nástedne si pečovo pokvapkáme olejom, natrieme paradajkovou salsou a posolíme. Ya está!