recept_predjedlo

Predjedlo: Prechádzka slnečným pobrežím

Baklažán a krevety s opečenou bagetkou.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Baklažán na mede: 

  • Baklažány, nakrájané na kolieska
  • Múka
  • Soľ
  • Olivový olej
  • Med

Baklažány nakrájame na kolieska/ prípadne hranolky, a namočíme do osolenej vody aspoň na 15 minút. Premyjeme, čo vytiahne trpkosť, osušíme a obalíme v múke. Ak máte chuť na zdravšiu verziu, môžete ich upiecť v rúre na 200 stupňov cca 15 min, alebo ak sa chcete odviazať tak vyprážame v olivovom oleji. Ako Španieli všetko. Na záver pokvapkáme medom.

Tip: ak sú baklažány extra trpké, pomôže im pred úpravou kúpeľ v mlieku a soli.

Krevety al pil-pil

  • Olivový olej
  • Cesnak podľa gusta
  • Krevety / morské plody
  • Čili papričky (drvené)
  • Soľ
  • Petržlenová vňať (nasekaná na jemno, môže byť aj sušená)

Na olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme krevety a ostatné korenie a veľmi krátko opekáme kým krevety nezmenia farbu – častý znak, že sú hotové (cca 5 min). Podávame horúce, s pečivom, aby ste mali s čím omáčku vytierať z taniera.

Pan con tomate: 

  • Opečená bagetka/chlieb
  • Mäsitá paradajka
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Cesnak (ľubovoľný)

Pečivo zľahka opečieme na sucho do chrumkava. Paradajku nastrúhame na hrubo. Nástedne si pečovo pokvapkáme olejom, natrieme paradajkovou salsou a posolíme. Ya está!

Tagy: Predjedlo