recept_dezert

Dezert: Skoro ako na raňajky

Španielske šišky churros.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

  • 225 ml vody
  • 115 g masla
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice svetlohnedého cukru
  • 145 g hladkej bielej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • 3 vajcia

Na obaľovanie:

  • 115 g krupicového cukru
  • ¼ lyžičky soľ
  • 1 lyžička škorice

Postup: 

Predhrejte si rúru na 200'c / 180'c ak je teplovzdušná. Vodu, maslo, cukor a soľ na cesto rozpustíme, potom pridáme múku šľahaním, až kým nám nevznikne hladké cesto, ktoré vytvorí guľku. (skoro ako odpaľované cesto, dá sa použiť aj vodný kúpeľ). Varíme na miernom ohni jednu minútu a odstavíme. Vajcia a vanilku rozšľahajte a potom veľmi postupne zapracujte do vychladnutého cesta, kým sa nevstrebe a nevznikne vám hustá elastická pasta. Vložte pastu do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou  a vytlačte na papier na pečenie krátke prúžky. Nechajte medzi nimi asi 3 cm. Pečieme 18 minút alebo dozlatista a potom rúru vypneme a necháme tam asi 8 až 10 minút, kým churros nevyschnú. Ešte teplé obaľujeme v zmesi cukru, škorice a soli. Podávame s kávou alebo horúcou čokoládou.

Tagy: Dezert