Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny: 250g hladká múka,50g cukor, 3dcl mlieko teplé,20g droždie, 1 vajce,1 dcl olej,
Puding: 1 vanilkový puding, cukor kryštálový, 0,5 l mlieko, rum.
Postup:
Cesto: Ja cesto na buchtičky robievam v domácej pekárni, najskôr dám všetko tekuté, potom sypké a navrch dám droždie. Mlieko dávam bežne napoly s vodou alebo dávam rastlinné mlieko. Ak budete robiť cesto ručne, urobte si najprv kvások zo 100ml vlažného mlieka, lyžice cukru a droždia a vypracujte si vláčne nelepivé cesto. Cesto nechám dobre vykysnúť a potom ho preložím na pomúčenú dosku.
Rozvaľkáme (nie príliš tenko) a vykrajovačom vykrajujeme malé buchtičky. Buchtičky ukladám husto k sebe na pomastený plech a každú dobre ponatieram olejom zo všetkých strán, aby sa nezlepili k sebe. Keď je plech plný, buchtičky dobre ponatieram olejom, nechám ich ešte na plechu asi 30 - 40 min. podkysnúť a potom ich upečiem. Okrajky cesta, ktoré zostanú po vykrajovaní buchtičiek, znova spracujem, nechám podkysnúť a znova z neho vykrajujte malé buchtičky, ktoré upečiem v menšom pekáčiku. Ja som piekla na 180° asi 25 min. (Riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Teplé buchtičky prelejeme na tanieri horúcim pudingom.
Krém: V troche studeného mlieka (asi 300ml) rozmiešame do hladka vanilkové pudingy alebo Zlatý klas. V hrnci, v ktorom budem variť krém, si vyšľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne, za stáleho miešania prilejeme do žĺtkov zvyšné mlieko a pomaly privediem do varu. Do vriaceho mlieka za stáleho miešania vlejem vanilkový puding (rozmiešaný v studenom mlieku) a uvarím redší puding. Do horúceho pudingu zamiešať trochu rumu na prevoňanie (nie je nutné).