Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Cesto:
- bielky (6)
- kryštálový cukor 300 g
Krém:
-Mascarpone 250 g
- práškový cukor 2 pl
- smotana na šľahanie 500 ml
- jahody a pistácie
Postup:
Bielky vyšľaháme, keď sú spenené, postupne pridávame cukor a miešame až kým nevznikne pevný sneh. Tuhy sneh rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Prvých 8 min na 200 stupňoch, druhých 8 min na 160 stupňoch. Upečený plat preklopíme na druhy papier na pečenie a ten pôvodný pomaly odlepíme z korpusu a necháme vychladnúť. Na krém vyšľaháme smotanu s kopcovitou lyžičkou cukru do tuhej šľahačky, v druhej mise vyšľaháme mascarpone so zvyškom cukru a potom zľahla primiešame šľahačku. Snehový korpus potrieme po celej ploche krémom (tak dve tretiny), a posypem rozdrvenými pistáciami a nadrobno pokrájanými jahodami. Potom to zrolujeme do rolády. Na vrch rolády rozotrieme zvyšok krému a dozdobíme jahodami a pistáciami.