recept_dezert

Dezert: Kalórie bokom

Snehová roláda s jahodami a pistáciami.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

Cesto: 

- bielky (6) 

- kryštálový cukor 300 g

Krém:  

-Mascarpone 250 g

- práškový cukor 2 pl

- smotana na šľahanie 500 ml 

-  jahody a pistácie 

Postup: 

Bielky vyšľaháme, keď sú spenené, postupne pridávame cukor a miešame až kým nevznikne pevný sneh. Tuhy sneh rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Prvých 8 min na 200 stupňoch, druhých 8 min na 160 stupňoch. Upečený plat preklopíme na druhy papier na pečenie a ten pôvodný pomaly odlepíme z korpusu a necháme vychladnúť. Na krém vyšľaháme smotanu s kopcovitou lyžičkou cukru do tuhej šľahačky, v druhej mise vyšľaháme mascarpone so zvyškom cukru  a potom zľahla primiešame šľahačku. Snehový korpus potrieme po celej ploche krémom (tak dve tretiny), a posypem rozdrvenými pistáciami a nadrobno pokrájanými jahodami. Potom to zrolujeme do rolády. Na vrch rolády rozotrieme zvyšok krému a dozdobíme jahodami a pistáciami. 

Tagy: Dezert