Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Cvikla (červená repa)
6 ks vajec
750g múky
4dcl mlieko 3,5%
štipka soli
štipka korenia
štipka cukru
1 lyžička grilovacieho korenia
1/2 PL - maslo 82%
1/2 PL - panenský ol. olej
Plnka:
Syr Lučina
Jogurt biely-
1 balenie špenátových listov
Karamelizovaná cibuľka (podľa chuti)
Jarná cibuľka
štipka soli
štipka korenia
Postup prípravy:
Ako prvú si pripravíme cviklu, ktorú rozmixujeme spolu s trochou vody ponorný mixérom. Potom si pripravíme suché ingrediencie: 750g polohrubej múky si vymiešame spolu s korením, soľou a grilovaním korením. Do cviklové hmoty si pridáme vajíčka, mlieko a všetko spolu zmiešame. Pridáme si suché ingrediencie a podľa chuti dochucujeme soľou a čiernym korením. Počas miešania cesta si hustotu cesta môžeme regulovať pridávaním mlieka. Spojením týchto ingrediencií sa nám vytvorí krásne a nadýchaný jemne cesto na slané palacinky. Popri miešaní si môžeme pripraviť panvicu na ktorej budeme pripravovať palacinky. Roztopíme na nej trošku masla zároveň aj s trochou oleja. Počkáme, kým sa nám panvica rozohreje a na rozpálené maslo pomaly nalieva e palacinku. Skontrolujeme si kvalitu cesta a ak je to v poriadku môžeme vytvárať palacinky. Palacinku nalejeme na plochu panvice a pomaly ju otáčavým pohybom ruky vytvarujeme aj zo okraj. Čas, kedy je potrebné otočiť palacinku zistíme podľa toho, že sa nám spravia na palacinke malé dierky. Palacinku krásne prehadzujeme a upečieme z opačnej strany. Po každej 2/3 palacinke jemne nakvapkáme pár kvapiek oleja alebo rozpusteného masla na panvicu a postup opakujeme. Ak máme palacinky hotové, môžeme si zhotoviť plnku. Plnka bude slaná alebo sladko slaná, ale jej základ je vždy rovnaký. Premiešame si syr Lučina s bielym jogurtom, pridám podľa chuti korenie a soľ. Do slanej plnky pridáme jarnú cibuľku a do sladko slanej skaramelizovanú cibuľu, tam už cibuľku pridávať nebudeme. Pridáme si lístky špenátu a zrolujeme.