Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Zeleninový vývar
Smotana na varenie - 12%
Zeleninový vývar
Brokolica - 1ks
Cibuľa - 1ks
Kúsky mäty
soľ
Korenie
olej
údené bravčové koleno - 1 ks
1 čl maslo - 82 %
1 čl olej
Postup:
Na túto polievku budeme potrebovať-zeleninový vývar, ktorý sme si pripravili deň predtým, smotanu na varenie, soľ, korenie a samozrejme kráľovnú zeleniny: brokolicu. Táto polievka je veľmi jednoduchá a j aju mam veľmi rada pretože je výživná a úplne jednoduchá na prípravu. Dá sa robiť aj bez vývaru ale ak ju chceme takú viac výnimočnejšiu, tak ten vývar tam dodá ten šmrnc. V závislosti od sily a chute vývaru si otestujeme na cibuľke brokolicu. Potom pridáme na jemné nakrájaný cesnak, môže byť aj pretlačený, ale keďže to budeme mixovať tak to nie je až tak potrebné. Všetko spolu otestujeme asi 5 minút, potom prilejeme vývar a pozor, neochucujeme hneď na začiatku. Prv sa nám musia chute spojiť a potom môžeme dochucovať, nakoľko nám to ten vývar ešte dochutí.. Trochu to spolu podusíme, asi 15/20 minút. Potom pridáme trochu smotany a za stáleho miešania ju pridáme celú. Necháme to trochu povariť. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme malinký kúsok čerstvej nakrájanej mäty. Po prevretí polievku vypneme a poriadne ju rozmixujeme ponorným mixérom. Ako prílohu si pripravíme údené mäsko. To len nakrájame na malé kocky a upražíme ho na masle a kvapke oleja. Orestované mäsko podávame osobitne, ale kto chce môže ním tesne pred podávaním posypať a takto ozdobiť tanier.