recept_dezert

Dezert: Amore mio

Kávová špecialita.

Pripravťe si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie

Talianska káva

Trstinový cukor

Amaretto

85%-ná tmavá švajčiarska čokoláda, maslo

Smotana na šľahanie

Stužovač šľahačky

Mletý vanilkový lusk

Parížske pralinkyaa

Mandle a kvetiny na zdobenie

Postup

Uvarenú kávu osladíme trstinovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spoločne so stužovačom, mletým luskom a Amarettom. Čokoládu roztopíme s trochou masla a vlejeme do pohárov. Naložíme polovicu ochutenej šľahačky a prelejeme kávou. Vrch dozdobíme zvyšnou šľahačkou, drvenými mandľami, kúskami praliniek a jedlými kvetmi.

Tagy: Dezert