recept_dezert

Dezert: Ježibabin nerez

Čokoládový perník.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Potrebujeme:

1dc olej, 400g hl. múka, 300g práškový cukor, 1,5 č. l., sóda bikarbóna, 1 p. l. kakao, 1 č. l. škorica, 2 poháre džemu podľa chuti, 0,5 l mlieko, 1 ks kypriaci prášok do pečiva, 2 ks vajce, čokoláda na polevu  

Postup: 

Všetky ingrediencie si rozmixujeme v miske. Do cesta pridáme 2 polievkové lyžice džemu. Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme na 180C asi 45min. Keď máme cesto upečené rozotrieme naň lekvár. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a použijeme ju ako polevu. 

Tagy: Dezert