
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Množstvo surovín podľa počtu stravníkov. Pre päť ľudí asi tak: 10-12 plátkov bravčovej krkovičky, 6 veľkých hláv cibule, 10 strúčikov cesnaku, 0,5 kg anglickej slaniny na plátky horčica, soľ, korenie, 2 plechovky čierneho piva.
Postup:
Cibuľu si nakrájame na hrubšie kolieska, mäso si naklepeme, posolíme, okoreníme. Na dno plechu dáme vrstvu cibule, na ňu plátky naklepaného mäsa. Mäso potrieme vrstvou horčice a zasypeme cesnakom na plátky a na to naukladáme plátky anglickej slaniny. A pokračujeme zase od cibule, mäso, horčica, slanina atď. Skončíme vrstvou slaniny. Akonáhle máme navrstvené, zalejeme pomaly čiernym pivom, tak aby sme mali ponorená. Zakryjeme vrchom pekáčika alebo alobalom a dáme do rúry piecť. Pečieme do zmäknutia mäsa, občas podlejeme pivom. Pred dokončením necháme chvíľu piecť odkryté. Podávame s chlebom a samozrejme vychladeným čiernym pivom