Cestoviny na rôzne spôsoby dominovali vo viacerých týždňoch relácie. Obľúbený taliansky pokrm sa dá pripraviť v rôznych variáciách - je to jednoduché jedlo, ktoré si zväčša nevyžaduje zložitú prípravu, a preto ho zvolili mnohí súťažiaci. Uvariť cestoviny, pridať omáčku alebo niečo z konzervy a je hotovo. Ale hodí sa takýto pokrm do relácie, kde je hlavnou výhrou za varenie finančná odmena? Jeden zo súťažiacich k cestovinám pridal konzervu šampiňónov, syr, salámu,... a mal vybavené. Na výhru to však nestačilo.
Klasika z čias komunizmu, ktorú dodnes môžeme nachádzať na rodinných oslavách - chrenová nátierka zabalená v šunke. Aj tento pokrm nájdeme v bezservítkovom menu. Pre fanúšikov mozzarelly sa tiež niečo našlo - stačil mäkký syr, paradajky, koreniny a vzniklo vám predjedlo hodné, no desiatich bodov zrovna nie! Domáca tuniaková nátierka ako predjedlo znie ako skvelý nápad, no veľkú námahu si pri nej nedáte, o to viac, ak použijete tuniaka z konzervy. A, ak máte zrovna chuť na niečo slovenské, inšpirujte sa bryndzovou nátierkou.
Polievka zo štyroch ingrediencií? To znie ako idylka, keď nemáte čas na zdĺhavú prípravu a možno chcete aj niečo ušetriť. V Bez servítky však očakávajú konkurenti trošku viac. Veľa námahy si nedala jedna zo súťažiacich ani pri príprave hráškovej polievky - rozmixovať hrášok, trochu ho povariť, pridať koreniny a na dnes máme hotovo!
Keď si po dezert odbehnete do obchodu
Šlahačka v spreji, puding z prášku, kompót plný konzervantov - aj toto boli základné ingrediencie niektorých sladkých bodiek. Jedným z takýchto pokrmov bol puding podávaný s piškótami, šľahačkou, konzervovaným ovocím. Veď to poznáte, keď máte chuť na niečo ľahké - vysypete prášok, zalejete mliekom, povaríte a máme hotovo. Celá veda! Ale prihlásiť sa s tým do Bez servítky? A čo tak nejaký sladký pohár? Stačí vám tvaroh, ovocie,... To asi nebude tá správna cesta. Starej dobre klasike sme ostali verní aj pri makových slížoch či palacinkách. Čo už len sa na tom dá pokaziť?
A možno len boli súťažiaci po príprave hlavného jedla natoľko unavení, že dezertu venovali najmenej pozornosti - zopár ingrediencií hodiť spolu do jednej nádoby, vymixovať a preliať na plech. To bude asi niečo pre lenivých, ako už napovedá názov. A ak sa vám nechce ani len tie suroviny hodiť do jednej nádoby, tak si zohrejte čokoládu a namočte do nej nejaké ovocie - hotovka!
Ak si myslíte, že dokážete navariť lepšie, prihláste sa ešte dnes do Bez servítky aj vy!