dezert - mandľový capko (Pierre Bez servítky)

Dezert: Mandľový capko

Zmrzlina z kozieho syra s karamelizovanou hruškou a s praženými mandľami.

Vychutnajte si špecialitu podľa Pierra pripraviť u vás doma.

Ingrediencie: 

Blanšírované mandle
Smotana 33%
Smotana 12%
Vaječné žĺtky
Kozí syr jemný
Vanilka
Trstinový cukor
Citrónová šťava
Hrušky
Karamelové sušienky

Zdroj: TV JOJ

Postup: Vaječné žĺtky vymiešame spolu s cukrom do peny. Pridáme obe smotany v pomere 1 časť 33% a 1/2 12% a vanilku. Zohrejene asi na 70 % stupňov. Vychladnuté vlejeme do zmrzlinovača, pridáme na suchej panvicy orestované a na drobné kúsky nasekané mandle. Zmrzlinovač zapneme na 60 minút a necháme stuhnúť. Podávame s hruškami nakrajanými na malé kocky ktoré si na cukre skaramelizujeme. Pridáme do nich citrónovú šttavu a necháme vychladnúť. Na ďalšej panvici si cukor roztopíme na karamel, pridáme štipku soli, trošku masla a smotanu 33%. Zmrzlinu podávame s hruškami na karamele, s karamelovou omáčkou a s karamelizovanými mandľami.

Tagy: Dezert