Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
- 300 g tmavej čokolády
- 6 veľkých vajec
- soľ
- chilli
- kakao
Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtka zmiešame dohromady a z bielkov vyšľaháme sneh. Na sporáku rozpustíme čokoládu nad parou, podľa chuti pridáme štipku soli a chilli, potom primiešame žĺtky a pomaly primiešame bielky. Po premiešaní nechajte vychladnúť a potom cez noc v chladničke. Na servírovanie z peny vytvarujeme guličky a poprášime ich kakaovým práškom.
Pudingový krém Amarula
- 4 žĺtky
- 1 šálka afrického nápoja „amarula“
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 šálky smotany
- 1/2 šálky cukru
- vanilková esencia/lusk
Amarulu jemne sparíme v horúcom hrnci, primiešame žĺtky a pridáme k vriacej Amarule, prilejeme mlieko, smotanu, cukor, vanilku a zľahka vmiešame do krémova :)
Taliansky piškótový koláč
- 6 vajec
-180 g cukru
-180 g múky
- štipka soli
Vajcia a cukor vymiešame na nadýchanú kašu, pomaly pridáme múku a soľ, mixujeme 18 minút v elektrickom mixéri. V rúre pečieme približne 35 minút.