
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 karfiol
Kokosový olej
Cibuľa
Cesnak
Čerstvý zázvor
Korenie garam masala
2 polievkové lyžice bieleho jogurtu
Kokosové mlieko
Soľ
Čerstvý koriander
Limetka
Kešu orechy
Postup:
Hlávku karfiolu ponoríme do vriacej vody na 2 minúty, aby ostal chrumkavý. Na panvici si rozpálime kokosový olej, pridáme cibuľu, cesnak, zázvor, korenie garam masala. Rozoberieme uvarený karfiol na menšie kúsky a primiešame k ostatným veciam, na panvici zľahka osmažíme, pridáme 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu a kokosové mlieko, dochutíme ešte soľou a pretlačíme dva strúčiky cesnaku. Podávame chrumkavé s čerstvým koriandrom, limetkou, drvenými kešu orieškami a s indickým chlebom Naan.
Naan
250g hladkej múky
1/2 lyžičky soli
100g bieleho jogurtu
1 pl olivového oleja
5 pl mlieka
1 lyžička prášku do pečiva
Postup:
Cesto rozmiešame a necháme chvíľu odležať. Potom si ho rozoberieme a urobíme menšie guličky, ktoré rozvaľkáme na placky, tie môžeme pootláčať na nasekaný cesnak a koriander. Na panvici opečieme, pričom môžeme buď na sucho, alebo s trochou olivového oleja