Kuriatkovská pastelka Ĺudovít Fanta Bez servítky

Hlavné jedlo: Kuriatkovská pastelka

Talianske šafránové rizoto

Pripravte si recept podľa Ľudovíta Frantu u vás doma.

Suroviny:

- 1 kg ryže Arborio

- parmezán

- kurací vývar

- kvalitný olivový olej

- 3 šalotky

 - soľ

- čierne korenie

- čerstvá bazalka

šafran

- krevety (ak chcete, ale nie sú nutné)

- 150 g masla

- biele suché víno

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Šalotku si nakrájame na drobné kúsky a jemne orestujeme na kvalitnom olivovom oleji. Restujeme v "panvico-hrnci". Následne pridáme ryžu, ktorú necháme obaliť olejom chvíľočku, orestujeme spolu so šalotkou asi 1 - 2 minúty. Podlejeme bielym vínom. Necháme odpariť alkohol. Pridáme šafran, ktorý nám rizoto zafarbí na krásnu žltú farbu a podlejeme kuracím vývarom. Vývaru nalejeme toľko, aby ryžu zakryl, nie viac. Počas 20 ž 30 minút varenia postupne dolievame vývar, aby ryža bola uvarená, ale nie rozvarená. Nakoniec pridáme hrsť parmezánu a asi 150 g masla. premiešame a môžeme servírovať. Na dozdobenie použijeme lístky čerstvej bazalky a posype parmezánom. Kto chce môže si ešte na olivovom oleji s cesnakom a rozmarínom orestovať krevety a pridať k rizotu. Dobrú chuť.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku