Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
- 2 33% smotany na šľahanie
- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
- štipka vanilkového cukru alebo vanilky (vanilkový struk)
- broskyne
- mäta na dozdobenie
Postup:
Kondenzované mlieko si jemne rozšľaháme a odložíme na neskôr. V druhej nádobe si vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme štipku vanilkového cukru alebo vanilky a pomaly vlievame rozšľahané kondenzované mlieko. Všetko za stáleho šľahania. Všetko vylejeme do uzatvárateľnej nádoby alebo dózy a dáme na niekoľko hodín do mrazničky. Pred podávaním si na masle a grilovacej panvici rýchlo ošmahneme broskyne. Servírujeme spolu s lístkami mäty.