Jeseň v chladnom bielom vankúši  Ľudovít Fanta Bez servítky

Dezert: Jeseň v chladnom bielom vankúši

Smotanová zmzlina s grilovanou broskyňou.

Pripravte si recept podľa Ľudovíta Frantu u vás doma.

Suroviny: 

- 2 33% smotany na šľahanie

- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka

- štipka vanilkového cukru alebo vanilky (vanilkový struk)

- broskyne

- mäta na dozdobenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Kondenzované mlieko si jemne rozšľaháme a odložíme na neskôr. V druhej nádobe si vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme štipku vanilkového cukru alebo vanilky a pomaly vlievame rozšľahané kondenzované mlieko. Všetko za stáleho šľahania. Všetko vylejeme do uzatvárateľnej nádoby alebo dózy a dáme na niekoľko hodín do mrazničky. Pred podávaním si na masle a grilovacej panvici rýchlo ošmahneme broskyne. Servírujeme spolu s lístkami mäty.

Tagy: Dezert