Dúfam, že ho nestretneš Peter Burianek Bez servítky

Hlavné jedlo: Dúfam, že ho nestretneš

Žralok na grile s hráškovým a batátovým pyré a batátovými hranolkami.

Pripravte si recept podľa Petra Burianeka u vás doma.

Ingrediencie na prípravu:

1kg žraloka v celku

1kg čerstvého hrášku

1kg batátových zemiakov

100g kyslej smotany

1 strúčik cesnaku

1ks citrónu

Hráškové pyré:

Čerstvý hrášok vylúskame a vložíme do hlbšieho hrnca s vodou. Privedieme k varu a varíme 15 minút. Hrášok scedíme. Hrášok solíme a okoreníme podľa chuti pridáme 1pl kyslej smotany. Hrášok rozmixujeme v mixéri a môžeme podávať.

Batátové pyré:

Očistíme 500 g batátových zemiakov a nakrájame. Pripravíme si hrniec s vodou vložíme batáty a privedieme k varu a varíme 15 minút. Batáty scedíme. Batáty osolíme a okoreníme podľa chuti pridáme 1 PL kyslej smotany. Batáty rozmixujeme v mixéri a môžeme podávať.

Zdroj: TV JOJ

Batátové hranolky:

Očistíme 500 g batátových zemiakov a nakrájame a nakrájame na tenké hranoly.  Pripravíme si gril a olivový olej. Batáty vložíme na gril a 15 min. grilujeme. Batáty osolíme a môžeme podávať.

Žralok na grile:

Žraloka umyjeme osolíme okoreníme cesnakovým korením podľa chuti. Pripravíme si na gril olivový olej a vetvičku tymianu.  Žraloka položíme chrbtom na gril a vložíme doňho tymianovú vetvičku. Žraloka na grile obraciame a kvapkáme ho citrónovou šťavou a polievame olivovým olejom. Žraloka grilujeme 15min. a môžeme podávať.

Tagy: Jedlo