
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie na prípravu:
1kg žraloka v celku
1kg čerstvého hrášku
1kg batátových zemiakov
100g kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
1ks citrónu
Hráškové pyré:
Čerstvý hrášok vylúskame a vložíme do hlbšieho hrnca s vodou. Privedieme k varu a varíme 15 minút. Hrášok scedíme. Hrášok solíme a okoreníme podľa chuti pridáme 1pl kyslej smotany. Hrášok rozmixujeme v mixéri a môžeme podávať.
Batátové pyré:
Očistíme 500 g batátových zemiakov a nakrájame. Pripravíme si hrniec s vodou vložíme batáty a privedieme k varu a varíme 15 minút. Batáty scedíme. Batáty osolíme a okoreníme podľa chuti pridáme 1 PL kyslej smotany. Batáty rozmixujeme v mixéri a môžeme podávať.
Batátové hranolky:
Očistíme 500 g batátových zemiakov a nakrájame a nakrájame na tenké hranoly. Pripravíme si gril a olivový olej. Batáty vložíme na gril a 15 min. grilujeme. Batáty osolíme a môžeme podávať.
Žralok na grile:
Žraloka umyjeme osolíme okoreníme cesnakovým korením podľa chuti. Pripravíme si na gril olivový olej a vetvičku tymianu. Žraloka položíme chrbtom na gril a vložíme doňho tymianovú vetvičku. Žraloka na grile obraciame a kvapkáme ho citrónovou šťavou a polievame olivovým olejom. Žraloka grilujeme 15min. a môžeme podávať.