ivánska Nora Baranyiova Bez servítky

Hlavné jedlo: Poklad na striebornom jazere

Živánska.

Vyskúšajte si pripraviť tento recept u vás doma.

Ingrediencie: 

Kuracie prsia 

Bravčové plátky zo stehna

Zemiaky

Oravská slanina 

Anglická slanina 

2 druhy klobásy 

Cibuľa 

Horčica 

Soľ 

Čierne mleté korenie

Červená paprika 

Olej 

Alobal

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso umyť , odblaniť a naklepať. Okoreniť, potrieť horčicou a nechať odležať. Očistiť zemiaky, nakrájať na krúžky. Očistiť cibule a nakrájať na krúžky. Pokrájame klobásky a slaninky na krúžky a tenké plátky. Odtrhneme dlhší alobal, pokvapkáme olejom a uložíme najprv zemiaky,  osoliť a okoreniť. Potom pokladáme cibuľu, klobásky a na to mäso kuracie a bravčové. Na mäsko opäť cibuľu a slaniny , pár kvapiek oleja a opäť zemiaky. Tie okoreníme a osolíme a urobíme bochník z alobalu. Plech odkvapkať olejom a nakladať bochník z alobalu . Piecť na 180 - 200 stupňov Celzia 1,5 -2 hodiny

Tagy: Jedlo