Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujete:
1) 5 malých cvikiel
2) 5 mrkiev
3) zemiaky
4) polovičná waleská kapusta
5) Paradajková pasta
6) Hovädzie mäso 300 g
7) Kyselina citrónová
7) Olivový olej
9) Korenie
Postup:
Predhrejte multivarku, do hrnca vložte kus hovädzieho mäsa, podlejte studenou vodou, pridajte zemiaky nakrájané na veľké kocky. Predohrejte panvicu s olivovým olejom. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa osmažená, pridáme na panvicu nastrúhanú cviklu, nastrúhanú mrkvu, nakrájanú kapustu, posypeme korením a za občasného miešania dusíme asi 10 minút na miernom ohni. Zatiaľ čo sa zelenina dusí, odstráňte z vývaru penu. Do vývaru pridáme 2 bobkové listy. V procese dusenia zeleniny pridajte polovicu pohára paradajkovej pasty. Nakrájajte cesnak nadrobno, pridajte cesnak k zelenine, pridajte 6,7 kvapiek kyseliny citrónovej a zatvorte veko. Ďalej dusíme na miernom ohni. Asi po 40 minútach varenia mäso vyberte a nakrájajte na malé kúsky. Nakrájané mäso vrátime späť do vývaru. Pridajte všetku zeleninu z panvice do vývaru, panvicu zakryte a pokračujte vo varení na miernom ohni 20 - 30 minút. Potom vypnite oheň a nechajte boršč vylúhovať asi hodinu. Podávame s kyslou smotanou a bylinkami podľa chuti.