
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
0,5 kg hovädzia sviečkovica
olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Mäso si očistíme a nakrájame na steaky, ktoré osušíme. Kladieme na prudko rozohriatu platňu. Jemne osolíme a okoreníme. Pečieme z každej strany cca 1,5 min pre úpravu MEDIUM.
Pečené zemiaky
Ingrediencie:
1kg zemiakov
5 PL husacia masť
kytička rozmarínu
hlavička cesnaku
soľ
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kúsky a dáme na plech. Pridáme husaciu masť, rozmarín, olúpaný cesnak a nakoniec osolíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme do mäkka a zlatista cca 40 minút.
Omáčka zo zeleného korenia
Ingrediencie:
Olej
200ml
hovädzí vývar
50g masla
1 veľká cibuľa
1 červená paprika
100g šampiňóny
Soľ
mleté čierne korenie
1 bal. sterilizované zelené korenie
0,25 dcl brandy
1 bal sladká šľahačková smotana
Postup:
Rozohrejeme hrniec a pridáme olej a trochu masla. Nakrájame si jednu cibuľku na malé kocky, olúpeme si jednu červenú papriku a nakrájame na menšie kúsky. Huby opláchneme a nakrájame na menšie kúsky a trochu osolíme a okoreníme. Pridáme trochu zeleného korenia aj s trochou vody. Chvíľu restujeme a podlejeme trochou brandy. Pridáme silný hovädzí vyvar a dusíme minimálne minimálne 15 minút. Pridáme smotanu, krátko povaríme a na záver rozmixujeme. Chvíľu ešte povaríme a pridáme ešte celé korenie.
Omáčka syrová
Ingrediencie:
100g eidam
100g niva
2 bal sladká smotana
soľ
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
Postup:
Eidam a nivu si nastrúhame. Do hrnca si nalejeme smotanu, pridáme postupne syry a rozpúšťame ich. Ochutíme soľou, korením a trochou muškátového oriešku.
Zeleninový šalát
Ingrediencie:
2ks šalátová uhorka
100g rukoly
100g výhonky rôzne
100g cherry rajčiny
olivový olej
2ks citrón
kryštálový cukor
Postup:
Uhorku očistíme a nakrájame na kolieska. Pridáme rukolu, výhonky. Nakrájame si rajničky na polovicu. Zalejeme trochou olivového oleja. Zarobíme si štavu z citrónu a trochou cukru. Vlejeme do šalátu a dobre premiešame.