
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1200 g bravčový bôčik
200 g slanina obyčajná na špikovanie
Soľ
Korenie na bôčik
Horčica
6 strúčikov cesnaku
5-6 väčších zemiakov
250 ml smotana na šlahanie 30%
Mlieko
Maslo
3x červená cibuľa alebo šalotka
Balzamikový ocot
Cukor
Olej
Postup:
Bravčový bôčik zvrchu narežeme na koži, prešpikujeme slaninou, okoreníme, osolíme potrieme cesnakom a horčicou, necháme odležať, najlepšie aj cez noc a dáme piecť na 180 stupňov. Ošúpané zemiaky nakrájame a dáme variť v osolenej vode, uvarené zemiaky popučíme, pridáme maslo a mlieko, rozmixujeme, prilejeme smotanu a znova pomixujeme. Cibuľové chutney pripravíme tak, že si na oleji opražíme cibuľku, pridáme cukor, skaramelizujeme a pridáme balzamikový ocot. Premiešame a odstavíme z plameňa.