Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 x Cibuľa
4 x zemiaky
200 g slaniny
Maslo
Údené rebierko
Biela klobása
4 vajíčka
Bobkový list
Klobása sliezska
Zákys do žúrky
Postup:
Ako prvé spravíme vývar z údeného rebierka, polovice bielej klobásy a polovice sliezskej klobásy a bobkoveho lístku. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme slaninu, premiešame, aby sa trošku vypražila, potom pridáme cibuľu, aby bola do zlatista. Pridáme na panvici nakrájané zemiaky a nechávame cca 7 minút udusiť. Pridáme na panvicu zvyšnú klobásu a každú chvíľu miešame - cca 5 minút . Potom pridáme všetko do vývaru a varíme kým budú zemiaky mäkké. Je veľmi dôležité zákys nepridávať, keď sú zemiaky ešte tvrdé, lebo už potom nezmäknú. Na konci pridáme zákys a varíme ešte cca 10 minút, potom podľa chuti je možné ešte dochutiť korením a soľou