Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Zemiaky
Zemiakový škrob
Vajíčko
Postup:
Uvaríme zemiaky a potom ich poriadne prepasírujeme na hladké cesto. Rozdelíme na 4 časti, jednu časť vyberieme a pridáme zemiakový škrob . Pridáme vajíčko a všetko vymiešame. Potom robíme malé guličky, v strede každej urobíme drevenou lyžicou malú vytlačenú dierku. Hodíme do vriacej a osolenej vody, a keď vyplávajú necháme ešte minútu a vyberieme a hneď podávame na tanier. Najlepšie sú čerstvo podávané, ale keď sa všetky nezjedia chutia výborne aj na druhý deň, keď ich napríklad nakrájate na štvrte a dáte na maslo.
Kuriatková omáčka:
Ingrediencie:
Kuriatka
Cibuľa
Cesnak
Maslo
Biele víno
Smotánka 30%
Petržlenová vňať
Korenie
Soľ
2 lyžičky citrónovej stavy
Postup:
Kuriatka vymyjeme, očistíme, a dáme na papierovú utierku. Cibuľu a cesnak nakrájame na čo najmenšie kúsky, dáme na maslo a chvíľu prazime kým budú do zlatista, potom pridáme biele víno , zamiešame a varíme 1-2 minuty. Pridáme zvyšné maslo a olivu, kuriatka a varíme cca 5 minút . Potom pridáme smotánku a petrzelenovu vňať varíme kým omáčka trosku zhustne . Pridať sol, korenie a citrónovú stavu.
Masové guličky:
Igrediencie:
Morčacie mäso mleté
Mlieko
Žemľa
Korenie a soľ
Múka
Vývar
Cibuľa
Postup:
Namočíme žemľu v mlieku. Cibuľku do zlatista opražíme na masle, zamiešame s morčacím mäsom a žemľou odtlačenou so zvyšného mlieka . Pridáme korenie a soľ, mokrými rukami robíme malé guličky. Guličky dáme do múky a potom jemne opražíme vo väčšom hrnci na masle alebo oleji . Potom zalejeme vývarom a dusíme cca 7-10 minút.