Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Piškóty 120 g
Kakao
Kajmak 300 g
Mascarpone 250 g
Kyslé ovocie (čerstvé pokiaľ budete podávať hneď, alebo mrazené, keď robíte dezert v predstihu)
Káva
Amretto / rum (2-3 lyžičky)
Postup
Spravte silnú kávu ( 2 lyžičky na 250 ml), dajte ju schladiť. Pridajte ku káve amaretto. Keď káva vychladne, namočte do nej 2-3 piškóty do každého pohára na 2 sekundy . Zlomte na 2-3 časti. Mascarpone vyšľahajte mixérom, aby bolo jemne nadýchané a pridajte k tomu kajmak. Polovicu vylejte na piškóty. Pridajte do pohárov kyslé ovocie, potom ďalšiu vrstvu mascarpone s kajmakom . Potom pridajte ešte po 2-3 celé piškóty namočené v káve vypuklou časťou do hora a celé posypte kakaom cez sitko. Dajte ešte na chvíľu do chladničky a hotovo.