Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Panenka
Suroviny:
panenka
dijonská horčica
soľ
korenie
olej
slaninka
cibuľka
smotana
bylinky a korenie
zemiaky
karotka
Postup:
Panenka - dva kúsky, odblaníme, najlepšie dve hodinky necháme na izbovej teplote, potrieme si to dijonskou horčicou, pridáme korenie, soľ. Sprudka opečieme na olivovom oleji z každej strany a položíme na papier na pečenie. Necháme v rúre cca 10 - 15 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme pár minút odpočinúť až potom krájame.
Omáčka
Ingrediencie: slaninka, cibuľa, horčica, soľ, smotana, koreniny
Postup:
Na výpeku si jemne opečieme na drobno nakrájanú slaninku s cibuľkou. Tú si odložíme bokom pre prílohu, prihodíme lyžičku horčice, cca jednu na 250 ml smotany, dolejeme smotanu, dochutíme a miešame kým neprejde varom.
Na záver pripravíme zemiaky s karotkou, cibuľkou a slaninkou, na ktoré potrebujeme cibuľu, slaninku, zemiaky, karotku, na kocky nakrájané zemiaky a karotky uvaríme, popučíme a po precedení domiešame cibuľku so slaninou.