Dve polienka pod vežou Bez servítky recept

Hlavné jedlo: Dve polienka pod vežou

Bravčová panenka so zemiakmi.

Pripravte si doma recept podľa Silvie Hanzovej.

Panenka

Suroviny:

panenka

dijonská horčica

soľ

korenie

olej

slaninka

cibuľka

smotana

bylinky a korenie

zemiaky

karotka

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Panenka - dva kúsky, odblaníme, najlepšie dve hodinky necháme na izbovej teplote, potrieme si to dijonskou horčicou, pridáme korenie, soľ. Sprudka opečieme na olivovom oleji z každej strany a položíme na papier na pečenie. Necháme v rúre cca 10 - 15 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme pár minút odpočinúť až potom krájame.

Omáčka

Ingrediencie: slaninka, cibuľa, horčica, soľ, smotana, koreniny

Postup:

Na výpeku si jemne opečieme na drobno nakrájanú slaninku s cibuľkou. Tú si odložíme bokom pre prílohu, prihodíme lyžičku horčice, cca jednu na 250 ml smotany, dolejeme smotanu, dochutíme a miešame kým neprejde varom.

Na záver pripravíme zemiaky s karotkou, cibuľkou a slaninkou, na ktoré potrebujeme cibuľu, slaninku, zemiaky, karotku, na kocky nakrájané zemiaky a karotky uvaríme, popučíme a po precedení domiešame cibuľku so slaninou.

Tagy: Jedlo