Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Budeme potrebovať:
2 póry
3 polievkové lyžice masla
3 strúčiky cesnaku
3 ks zemiakov
1,5 litra zeleninového vývaru
1 šálka smotany na varenie
korenie tymianu
soľ
čierne korenie
Postup:
Na začiatku si musíme pripraviť pór. Je potrebné ho dôkladne očistiť. V hrnci roztopíme maslo a pridáme nadrobno narezaný pór a cesnak. Smažíme na miernom plameni, aby zmäkli ale nezhnedli. Do hrnca pridáme zemiaky nakrájané na kocky, soľ, čierne korenie a tymian. Celú zmes zalejeme zeleninovým vývarom a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi pätnásť minút alebo pokiaľ nebudú uvarené zemiaky. Polievku mixujeme ponorným mixérom až pokiaľ je jemná a krémová. Do polievky pridáme smotanu šľahanie. Prilievame postupne, podľa chuti a polievku znova privedieme do varu. Ak je veľmi hustá, môžeme doliať vývar/vodu. Polievka je hotová. Podávame ju s krutónmi a ozdobíme kúskami póru.