Miska plná prekvapení bez servtiky gretka

Hlavné jedlo: Miska plná prekvapení

Kuracie prsia s batátom a quinou.

Pripravte si doma recept podľa Grétky.

Ingrediencie: 

Quinoa (farebná, akákoľvek)
1 veľký batát (sladký zemiak)
Konzerva cíceru (alebo predom sušený namočiť a uvariť)
Kukuričný škrob
Kuracie prsia 800g
Nakrájaný ananás (kompót)
Soyova omáčka  
Brokolica (len hlavičky - zvyšok z polievkového receptu)
Cesnak (4 stručiky)
Avokádo (1/2 na každú porciu)
Baby špenát/miešaný/poľný
Pražené arašidy/kešu
Sezamový  olivový olej
Soľ, korenie, koriander,
Sezamové semiačka

Jarná cibuľka

Postup: 

Quinou varíme podobne ako ryžu, pomerom 1:2 s vodou, taktiež si ju pred varením prepláchneme studenou vodou - privedieme k varu, vypneme a prikryté necháme ešte 15minút dôjsť. Batát poriadne umyjeme, chybičky vyrežeme, nakrájame na približne rovnaké kocky. Hlavičky brokolice umyjeme, porozdeľujeme Batáty, brokolicu presunieme na plech vystlatý papierom na pečenie, osolíme, okoreníme a pokropíme olivovým olejom Pečieme 7 + 7 minút (v polčase premiešame. Cícer prepláchneme vodou, v miske zalejeme olivovým olejom + koriander, soľ, korenie (postup pečenia rovnaký s predošlím). Kuracie prsia neumývame, len ich osušíme papierovými rolkami, narežeme na takmer rovnomerné slížiky, obalíme v kukuričnom škrobe. Na sezamovom oleji a stredne silnom ohni za stáleho miešania prudko osmahneme všetko mäso naraz. Po pár minútach primiešame kompót, sójovku (od oka = koštujem), oriešky a
nechám na miernom plameni ešte 10 minút prikryté dusiť. Naukladáme si do misky - z každého - pridáme 1/2 avokáda, čerstvý šalát, posypeme nakrájanou cibuľkou a sezamovými semiačkami

Tagy: Jedlo