dezert podľa gretk ybez servitky

Dezert: Ovocný pohár

Dezert z čerstvého ovocia s kokosovým mliekom.

Pripravte si doma recept podľa Grétky.

Suroviny:

60 g tapioka perličiek
640 ml kokosového mlieka
60 g trstinového/kokosového cukru
1/4 ČL soli
1/2 ČL vanilky
Mango pyré
Čerstvé mango, banán, čučoriedky
Možné dozdobenie - mäta/medovka/kokosové lupienky

Postup: 

Tapioka perly namočíme predom (ideál cez noc) do vody (urýchľuje to varenie). Perly následne zlejeme a spolu s mliekom (cukor) privedieme k varu a následne na nízkom plameni varíme a premiešavame (aby neprihorelo). Po dosiahnutí požadovanej hustoty odstavíme a pridáme ešte vanilku. Naporciujeme a dáme chladiť (cca 3 hodiny). Pred podávaním dolejeme poháriky ešte s pyré čerstvým ovocím.

Tagy: Dezert