Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
600 g morčacie
3 cibule
5 guľôčok nového korenia
5 guľôčok celého čierneho korenia
5 bobkových listov
1 a 1/2 mrkvy
50 g zeleru
30 g petržlenu
morská soľ
čierne korenie
hladká múka
olivový olej
4 strúčiky cesnaku
150 ml suchého bieleho vína
čerstvý tymian
čerstvý rozmarín
250 ml vývaru
50 g sušených hrozienok
50 ml slivovice
2 lyžice medu
čerstvá petržlenová vňať
1 lyžice masla
100 g anglickej slaniny na plátky
50 g celých mandlí
1 francúzska bageta
Postup:
Mäso pokrájame, orestujeme na olivovom oleji a vyberieme z panvice. Do výpeku dáme pokrájanú mrkvu, ktorú orestujeme. Neskôr pridáme cibuľu, cesnaky. Z byliniek si spravíme viazaničku a pridáme ju k restovanej zelenine, zalejeme vínom a vývarom. Pridáme mäso a dusíme. K podusenému mäso pridáme hrozienka namočené v slivovici, med a čerstvé bylinky. Podávame s orestovanou slaninou, mandľami a zapečenými bagetami.