Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Karamelový brittle
200 g vlašských orechov
200 g kryštálového cukru
60 ml vody 60 g masla
50 g medu, štipka sódy, bikarbóny, štipka soli
Korpus
200 g maslových sušienok
100 g mletých vlašských orechov
80 g roztopeného masla
Krém
300 g roztopenej bielej čokolády
500 g nátierky z čerstvého syra
500 g smotanového jogurtu gréckeho typu
Postup:
Karamelový brittle
Orechy opečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 °C asi 7 minút do zlatista. Po vychladnutí ich nasekáme na hrubo. V hlbokom hrnci zmiešame cukor, vodu, maslo a med. Zmes varíme približne 12 – 15 minút, pokým skaramelizuje. Primiešame soľ a opečené oriešky. Stiahneme z plameňa, pridáme sódu bikarbónu, zamiešame a rovnomerne nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pracujeme rýchlo, zmes tuhne. Brittle necháme vychladnúť aspoň 30 minút a potom ho nalámeme na menšie kúsky.
Korpus
Na jemno rozomleté sušienky zmiešame s orechmi a roztopeným maslom. Sušienkové cesto utlačíme na dno a okraje formy. Korpus necháme stuhnúť v chladničke.
Krém
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Nátierku zmiešame s jogurtom, prilejeme vlažnú roztopenú čokoládu a rýchlo ju zapracujeme do krému. Korpus naplníme krémom a necháme tuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň cheesecake uvoľníme z formy a nožom namočeným do horúcej vody nakrájame.