dezert . pozor, veverica, bez servítky, natalia frolova

Dezert: Pozor, veverica!

Nepečený cheesecake.

Pripravte si doma recept podľa Natálie Froľovej.

Suroviny: 

Karamelový brittle

200 g vlašských orechov

200 g kryštálového cukru

60 ml vody 60 g masla

50 g medu, štipka sódy, bikarbóny, štipka soli

Korpus

200 g maslových sušienok

100 g mletých vlašských orechov

80 g roztopeného masla

Krém

300 g roztopenej bielej čokolády

500 g nátierky z čerstvého syra

500 g smotanového jogurtu gréckeho typu

Postup:

Karamelový brittle

Orechy opečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 °C asi 7 minút do zlatista. Po vychladnutí ich nasekáme na hrubo. V hlbokom hrnci zmiešame cukor, vodu, maslo a med. Zmes varíme približne 12 – 15 minút, pokým skaramelizuje. Primiešame soľ a opečené oriešky. Stiahneme z plameňa, pridáme sódu bikarbónu, zamiešame a rovnomerne nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pracujeme rýchlo, zmes tuhne. Brittle necháme vychladnúť aspoň 30 minút a potom ho nalámeme na menšie kúsky.

Korpus

Na jemno rozomleté sušienky zmiešame s orechmi a roztopeným maslom. Sušienkové cesto utlačíme na dno a okraje formy. Korpus necháme stuhnúť v chladničke.

Zdroj: TV JOJ

Krém

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Nátierku zmiešame s jogurtom, prilejeme vlažnú roztopenú čokoládu a rýchlo ju zapracujeme do krému. Korpus naplníme krémom a necháme tuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň cheesecake uvoľníme z formy a nožom namočeným do horúcej vody nakrájame.

Tagy: Dezert